Cod galben de polei în Suceava. Pe drumurile din judeţ patrulează 39 de utilaje

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de polei pentru judeţul Suceava până duminică la ora 11.

polei

Potrivit avertizării nowcasting, până la ora 11 în judeţul Suceava vor fi depuneri de polei, inclusiv pe drumurile naţionale şi judeţene.

O avertizare similară a fost emisă duminică dimineaţa pentru intervalul orar 7.00-9.00, dar ANM a prelungit ulterior codul galben de polei.

Pe drumurile naţionale din judeţ patrulează în prezent 23 de utilaje, iar pe drumurile judeţene 16 utilaje, care împrăştie material antiderapant pentru combaterea poleiului, a informat ISU Suceava.

ANM a emis şi o atenţionare până în 12 ianuarie potrivit căreia în regiunile vestice, nordice şi centrale, temporar vor fi mai ales ploi, iar în zona montană înaltă se vor semnala precipitaţii mixte. Astfel, în Maramureş, cea mai mare parte a Crişanei, nordul Transilvaniei, Munţii Apuseni şi nordul Carpaţilor Orientali precipitaţile vor cădea aproape continuu, iar cantităţile de apă ce se vor cumula pe durata întregului interval, vor fi local de 25…30 l/mp şi pe arii restrânse de 40…50 l/mp.

Vântul va prezenta intensificări temporare îndeosebi la munte şi în regiunile vestice, cu viteze mai mari în cursul nopţii de luni spre marţi (11/12 ianuarie), când în zonele montane va sufla tare, precizează ANM. (N.B.)