FOTBAL.Preliminarii Euro 2008 » Romanii se bat miercuri cu o echipa ce nu joaca fotbal pe bani


Intră acum și în grupul de

Nationala României vrea sa câstige miercuri partida cu o echipa care, la ea în tara, nu joaca fotbal pe bani. Jucatorii din reprezentativa Luxemburgului, dupa cum relateaza jurnalistii de acolo, fac fotbal din placere, ca hobb sau pentru ca ce altceva mai bun de facut si abia la urma de tot, pentru bani. Alphonse Lewek, cel care a înscris golul victoriei în ultimul meci al preliminariilor, cu Belorusia, câstiga abia 900 de euro pe luna, grosul resurselor sale financiare venind din treburile personale.

De aceea poate pe luxemburghezi nu-i afecteaza deloc statistica ce spune ca sunt una dintre cele mai slabe reprezentative ale Europei. Destindere, ar fi cuvântul cel mai nimerit când vine vorba de fotbal în Luxemburg, chiar si pentru cei care îl practica, fara mofturi si fara masini tari la scara. În Marele Ducat fotbalul nu umple tribunele, mult mai preferate de public fiind handbalul si ciclismul.

În ciuda acestor prioritati, jucatorii si iubitorii sportului rege din Luxemburg traiesc înca euforia victoriei obtinute cu belarusi, care i-a surprins chiar si pe ei însisi. Pentru tricolori, meciul de azi pare usor si pentru faptul ca din echipa de baza lipsesc Mutu, Codrea si Nicolita, suspendasi pentru cumul de cartonase. Pe lânga asta, Piturca si-a avertizat jucatorii, prea siguri pe ei, sa ia treaba în serios, sa nu uite ca gazdele au învins Belorus si ca o victorie cu Luxemburgul îi poate duce direct la Euro. Asta si daca Albania bate acasa la ea, Bulgaria. Pâna la antrenamentul de ieri, fotbalistii români s-au lasat rasfatati de confortul Hotelului Hilton, unde au fost cazati, cel mai luxos hotel din Ducat. Partida, a 581 pentru nationala noastra, începe la ora 21 si va fi transmisa pe TVR1.


Intră acum și în grupul de