Bărbat din Volovăţ împuşcat accidental la o partidă de vânătoare organizată pe raza comunei Arbore


Intră acum și în grupul de

Din vânător a ajuns vânat. Un bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna suceveană Volovăţ, a fost împuşcat într-un picior, accidental, la o partidă de vânătoare organizată pe raza comunei Arbore.

vanatori

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene, Ionuț Epureanu, a declarat că sâmbătă, 9 ianuarie, în fondul de vânătoare „Comănești” 14 vânători şi nouă gonaci au participat la o vânătoare de iepuri şi vulpi.

Epureanu a explicat că un vânător în vârstă de 68 de ani, din Suceava, care intenţiona să împuşte un iepure a tras din greșeală într-un camarad, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Volovăț.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, evenimentul s-a produs pe fondul nerespectării obligațiilor de păstrare a distanțelor corespunzătoare între vânători, respectiv de efectuare a tragerii asupra vânatului.

În momentul în care vânătorul de 68 de ani a executat un foc de armă în direcția unui iepure, zonă în care se afla și celălalt vânător de 43 de ani, trei dintre alicele rezultate l-au lovit în gamba stângă pe bărbat.

Acesta a fost transportat la spital, unde i-au fost extrase alicele, însă nu a rămas internat. De asemenea, bărbatul nu a depus nici plângere la Poliție.

De la faţa locului, polițiștii au fost ridicat un tub de cartuș, marca Rion Magnum, de calibru 12, din inscripțiile acestuia rezultând că diametrul alicelor muniției sunt de 5 mm, iar lungimea tubului este de 76 mm.

Partida de vânătoare a fost organizată în baza autorizaţiei de vânătoare colective, eliberată de A.J.V.P.S. Suceava.

Bărbatul în vârstă de 68 de ani este titular al permisului de armă tip B, vizat la zi, al permisului de vânătoare permanent eliberat de AJVPS Suceava şi deţine şi certificat de asigurare cu valabilitate până în mai 2016.

Cercetările în acest caz continuă pentru vătămare corporală din culpă, iar arma de vânătoare, marca Winchister, de calibru12 şi tubul cartuș descoperit la fața locului au fost ridicate de polițiști. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de