Acasă Actualitate Primăria Suceava a început încasarea taxelor și impozitelor locale pe 2016

Primăria Suceava a început încasarea taxelor și impozitelor locale pe 2016


Intră acum și în grupul de

Luni a fost prima zi din acest an în care Primăria Suceava a deschis ghișeele pentru plata taxele și impozitele locale.

Potrivit viceprimarului Sucevei, Lucian Harșovschi, cei care plătesc taxele și impozitele pentru tot anul 2016, până la 31 martie, beneficiază de o reducere de 10%, care se aplică la impozitul pentru teren, clădiri și mașini.



primaria suceava plata taxe si impozite locale (2)

”Vă readuc aminte că s-a modificat Codul Fiscal și taxele vor fi diferite față de cele din 2015, dar la marea majoritate a acestora, cuantumul nu diferă foarte mult”, a precizat Harșovschi.

El a arătat că taxa de ecologizare se plătește în funcție de numărul de persoane declarate la asociație.

”Acolo unde nu locuiește nimeni se plătește pentru o singură persoană”, a explicat viceprimarul sucevean, menționând că pentru persoanele fizice, taxa de ecologizare este de 5 lei pe lună,  iar pentru persoanele juridice este de 6 lei pe lună.

Lucian Harșovschi a ținut să reamintească că cei care nu au reușit să plătească taxele până pe 31 septembrie 2015, pot beneficia, în urma unei hotărâri a Consiliului Local, de o reducere de 73,3% a majorărilor, dacă plătesc integral, până la 31 martie 2016, taxele restante aferente anului 2014.

”Taxele și impozitele se pot plăti la casieriile Primăriei, între orele 8-14, în conturile de Trezorerie ale instituției sau online, după ce vă înregistrați, urmând pașii precizați în următorul link: http://primariasv.ro/…/sucea…/portal.nsf/AllByUNID/000093C2….

Odată cu schimbarea Codului Fiscal, vă informez că atunci când vreți să faceți plata taxelor, prima dată se vor încasa amenzile și apoi restul dărilor”, a mai precizat viceprimarul municipiului Suceava. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version