ISJ Suceava va organiza un targ judetean de idei in semestrul al II-lea


Intră acum și în grupul de

Prof. Valerica Ignatescu de la Scoala cu clasele I-VIII „Miron Costin” Suceava a participat în perioada 11-14 octombrie 2007 la Bucuresti, la Workshop-ul International Science Education in School, organizat de Center for Science Education and Training – CSET din cadrul Institutului National de Fizica Laserilor Plasmei si Radiatiei, cu lucrarea Experiment-Fundamental Method in Studying Sciences in Secondary School.

Evenimentul  a fost organizat în colaborare cu Asociatia Europeana «Hands-on Science» si s-a desfasurat cu sustinerea financiara din partea Agentiei Nationale pentru Cercetare Stiintifica, în cadrul proiectului CEEX „Science Education and Training in a Knowlegde-based Society”. Workshop-ul s-a adresat cercetatorilor din domeniul stiintelor educatiei, cadrelor didactice din învatamântul preuniversitar care predau stiinte.

Programul workshop-ului a inclus prezentari sustinute de personalitati în domeniu din Europa, Statele Unite ale Americii si România. Ca eveniment asociat a fost si editia a III-a, Science Fair Hands on Science, un târg de idei, organizat la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Bucuresti, unde prof. Ignatescu Valerica a prezentat o serie de experimente utilizate în studiul chimiei. Profesoara suceveanca a primit materiale educationale ce vor fi prezentate în cadrul cercurilor pedagogice din semestrul I al acestui an scolar.

Organizatorul workshop-ului, prof. dr. Dan Sporea a propus participantilor organizarea de activitati care sa promoveze educatia prin stiinte. Astfel ISJ Suceava va organiza un târg judetean de idei în semestrul al II-lea, care sa promoveze activitatile deosebite realizate în judet.


Intră acum și în grupul de