Rechizitele scolare gratuite vor ajunge saptamana viitoare in scoli


Intră acum și în grupul de

Distribuirea rechizitelor scolare gratuite pentru elevii cu situatii materiale dificile va începe saptamâna viitoare, a anuntat marti, într-o conferinta de presa seful ISJ Suceava, Lucian Lungu. Acesta a precizat ca în urma licitatiei câstigatoare a fost desemnata firma Lidana din Suceava. Valoarea contractului este de 11 miliarde de lei vechi, firma trebuind sa pregateasca 46.436 de pachete pentru clasa întâi, clasele II- IV, clasele V-VII si clasa VIII-a. Lucian Lungu a mai precizat ca în mediul urban vor ajunge 10.135 de pachete iar în cel rural 36.301 pachete cu rechizite.  „Au venit deja primele patru tir-uri cu pachete, urmând ca pâna la sfârsitul saptamânii sa vina si restul. De luni se începe distribuirea în scoli” a precizat seful ISJ Suceava.

Cel mai mare numar de pachete cu rechizite scolare vor ajunge în comuna Cajvana unde au fost aprobate un numar de 1147 cereri din partea elevilor nevoiasi. Scoala din orasul Liteni va primi 735 de pachete, cea din Arbore 662 pachete cu rechizite, Preutesti- 681 pachete, Valea Moldovei- 652 pachete. În municipiul Suceava cele mai multe pachete cu rechizite, în numar de 281 vor fi directionate catre Scoala generala nr. 11 „Miron Costin” din cartierul Burdujeni.

În curând, în urma solicitarilor, în scoli va ajunge si mobilier scolar nou, saptamâna aceasta comisia de licitatie urmând sa desemneze firma câstigatoare, valoarea contractului fiind de 26, 7 miliarde de lei vechi. 


Intră acum și în grupul de