ASP demareaza campania de vaccinare antigripala


Intră acum și în grupul de

Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Suceava începe saptamâna viitoare campania de vaccinare antigripala a populatiei. Seful ASP Suceava, Odette Nicolae a anuntat marti, ca judetului Suceava i s-a repartizat o prima transa de 23.000 doze de vaccin antigripal. Aceasta precizeaza ca actiunea este gratuita si se adreseaza persoanelor cu risc. Campania de vaccinare se va desfasura în 3 etape.

Astfel, în prima etapa, începând cu data de 22 octombrie 2007, vor fi vaccinati copiii cu boli cronice pulmonare sau cardiace, astm bronsic; copiii care au necesitat dispensarizare medicala în ultimul an datorita unor boli metabolice cronice-diabetul zaharat), boli renale, hemoglobinopatii sau imunosupresie (inclusiv indusa medicamentos); copiii supusi terapiei îndelungate cu aspirina; persoane infectate cu HIV (copii si adulti); 75 la suta din adultii cu afectiuni cronice pulmonare sau cardiovasculare.

În cea de a doua etapa, începând cu data de 5 noiembrie 2007, vor fi vaccinati restul de 25 la suta din adultii cu afectiuni cronice pulmonare sau cardiovasculare; adulti si copii din institutii de ocrotire sociala; personalul medical, salariatii institutiilor de ocrotire, membrii de familie ai acestora.
 
În cea de a treia etapa, începând cu data de 26 noiembrie 2007, vor fi vaccinate persoanele în vârsta de 65 ani si peste si adultii dispensarizati pentru boli metabolice cronice (inclusiv diabetul zaharat), disfunctii renale. 


Intră acum și în grupul de