Botoșănean reținut în arestul Poliției Suceava după o tentativă de furt în comuna Voitinel


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 58 ani, din municipiul Dorohoi, din judeţul Botoşani, a fost reținut în arestul Poliției Suceava după o tentativă de furt în comuna Voitinel.

retinere politie arest mascat

Potrivit Poliției Județene, luni seara o persoană din comuna Voitinel a sesizat faptul că la o locuinţă vecină a pornit alarma, existând suspiciunea că acea locuinţă a fost spartă.

„Cu ocazia cercetării locului faptei şi din verificările efectuate, s-a constatat că imobilul în care s-a pătruns nu este locuit, proprietarul fiind plecat în străinătate. În curte, poliţiştii au observat urme de încălţăminte, prin exploatarea acestora, identificând persoana bănuită de comiterea faptei, care se refugiase prin spatele casei spre o zonă împădurită”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Conform sursei citate, polițiștii au găsit în spatele casei un bărbat în vârstă de 58 ani, din municipiul Dorohoi, care a recunoscut fapta săvârșită.

Bărbatul a declarat că în cursul zilei de luni s-a deplasat din oraşul Vicovu de Sus pe raza comunei Horodnic de Sus, iar seara, profitând de zona izolată şi întuneric a pătruns pe poarta de acces în curtea imobilului şi apoi in imobilul din Voitinel.

Însă, pentru că a fost depistat de senzorul de mişcare, sistemul de alarmă acustic s-a activat.

Ca urmare a alarmei declanşate, bărbatul nu a sustras bunuri.

Cu toate acestea, individul s-a ales cu un dosar penal cu privire la săvârşirea tentativei la infracţiunea de furt calificat și a fost reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Suceava.

Bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi luare a unei masuri preventive. (Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de