Evaluarea personalului SJU Suceava anunţată de Rîmbu a început. Se doreşte creşterea calităţii serviciilor medicale


Intră acum și în grupul de

Directorul medical al SJU Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a declarat, marţi, pentru News Bucovina că evaluarea personalului medical mediu şi auxiliar al unităţii spitaliceşti a început de luni şi va continua în perioada următoare, evaluarea având drept principal scop creşterea calităţii serviciilor medicale acordate în acest spital.

Brădăţan a spus că se doreşte ca evaluarea personalului spitalului să fie una anuală şi are ca scop creşterea calităţii serviciilor medicale atât printr-o comunicare mai bună a personalului cu membrii staff-ului medical din secţiile spitalului, cât şi printr-o comunicare mai eficientă cu pacienţii şi aparţinătorii acestora.

“Vrem să dezvoltăm mai mult latura umană, personalul să fie cât mai bine pregătit, să comunice mai bine cu pacienţii şi cu aparţinătorii acestora, dar şi cu membrii staff-ului medical al secţiilor”, a explicat Brădăţan.

spital rambu nechifor bradatan boliacu (14)

Directorul medical al SJU Suceava a precizat că evaluarea anuală include şi evaluarea nivelului profesional al personalului pentru a se vedea unde sunt necesare organizarea unor cursuri de instruire şi de perfecţionare profesională.

El a spus că din comisia de evaluare fac parte asistenţii şefi ai secţiilor, directorul de îngrijiri şi directorul medical al SJU Suceava, membrii Comitetului Director, precum şi o echipă de psihologi.

Managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Rîmbu, a anunţat, la mijlocul lunii decembrie, că va face schimbări majore în ceea ce priveşte personalul medical în cadrul unităţii spitaliceşti, precizând că doreşte ca în Unitatea de Primire a Urgenţelor să aibă „o trupă de amazoane” care să se lupte cu urgenţele, urmând ca în celelalte secţii să fie făcute permutări de personal pentru a sparge găştile.

Rîmbu a spus într-o conferinţă de presă că întregul proces de modificare preconizat este în beneficiul pacienţilor şi aparţinătorilor, dar şi pentru schimbarea percepţiei faţă de Spitalul Judeţean Suceava.

„În prim plan e bolnavul şi aparţinătorul”, a spus managerul SJU Suceava.

El a arătat că cea mai mare parte din imaginea Spitalului Judeţean Suceava derivă din ceea ce se întâmplă în Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU).

„Vrem să facem la UPU o trupă de amazoane care să lupte cu urgenţele”, a declarat Rîmbu care a subliniat că în urma unor evaluări se va stabili cine e apt să ocupe o funcţie în UPU va activa acolo.

El a menţionat că pe lângă calităţile profesionale, aceste persoane trebuie să aibă şi capacităţi de relaţionare şi de comunicare atât cu pacienţii cât şi cu rudele acestora.

Vasile Rîmbu a mai spus că în spitalele europene asistentul medical e generalist şi că va face permutări şi în secţiile din spital pentru a fi sparte găştile.

„Nu-mi fac gaşcă într-o secţie şi stau până ies la pensie”, a spus managerul SJU Suceava.

Rîmbu a anunţat că rapoartele de evaluare privind personalul urmează să fie efectuate începând cu 11 ianuarie 2016. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de