Aproape patru mii de sugari din Suceava nu au fost imunizaţi din cauza lipsei vaccinului hexavalent


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, bioinginer Adrian Popescu, a declarat, joi, pentru NewsBucovina că în stocul instituţiei nu mai există doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor cu vârste de până la un an, ultima tranşă de vaccin fiind repartizată judeţului Suceava în cursul lunii octombrie.

adrian popescuPopescu a spus că DSP Suceava a înaintat Ministerului Sănătăţii o solicitare pentru repartizarea a aproximativ 4000 de doze de vaccin hexavalent, dar se aşteaptă finalizarea licitaţiei la nivel naţional pentru achiziţia acestui tip de vaccin.

El a mai spus că cei aproximativ 4000 de copii care nu au fost imunizaţi din cauza lipsei vaccinului hexavalent urmează să fie recuperaţi la imunizare în momentul în care vor fi primite dozele de vaccin necesare.

Popescu a spus că prima doză de vaccin hexavalent este administrată sugarilor începând cu vârsta de două luni, a doua la  vârsta de patru luni, iar a treia administrare la vârsta de 11 luni.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a spus că lipsa acestui vaccin nu este înregistrată numai în judeţul Suceava, ci şi la nivel naţional, chiar european.

Reamintim că vaccinul hexavalent este administrat copiilor cu vârste de până la un an pentru prevenirea difteriei, tetanosului, tusei convulsive (pertussis), Hepatitei de tip B, poliomielitei, dar şi anumitor infecţii invazive, acest tip de vaccinare fiind inclus în programul naţional de imunizări. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de