Prefectura Suceava a găsit 442 de acte ilegale emise de primari și consilii locale


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a atacat în instanţă, în ultimul trimestru al anului trecut, 11 hotărâri de consiliu local sau dispoziţii de primar despre care susţine că sunt nelegale şi pe care autorităţile emitente nu le-au corectat după ce s-a solicitat reanalizarea respectivelor acte emise.

lucrari prefectura (2)Într-un comunicat al Prefecturii Suceava se arată că în ultimul trimestru  al anului 2015, au fost verificate de legalitate un număr de 7.486 acte administrative emise sau adoptate în cele 114 unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava, din care 935 hotărâri adoptate de consiliile locale şi 6.551 dispoziţii emise de primari.

Din totalul actelor verificate, un număr de 159 de hotărâri adoptate de consiliile locale şi un număr de 283 acte administrative emise de primarii din judeţul Suceava au fost apreciate ca fiind nelegale, iar Prefectura le-a solicitat emitenţilor să le corecteze pentru intrarea în legalitate.

În cazul în care autorităţile nu au dorit să revină asupra acestor documente, Prefectura Suceava a atacat în instanţa de contencios administrativ pentru anularea acestora, fiind pe rol 11 acţiuni, din care şapte hotărâri adoptate de consiliile locale şi patru dispoziţii emise de primari.

Actele emise pentru care Prefectura cere anularea, se referă la aprobarea inventarului domeniului privat, administrarea de păşuni, încetarea unui mandat de consilier local,  aprobare schimburi de teren din domeniul privat, sau acordarea de spor salarial de condiţii vătămătoare.

Unul dintre cazuri priveşte acordarea de creştere salarială de 12% pentru primar şi viceprimar, prin două dispoziţii de primar în comuna Fântâna Mare în condiţiile în care OUG 27/2015 care reglementează această creştere face referire la acordarea de spor de salariu pentru angajaţi ai administraţiei publice locale şi nu la creşterea indemnizaţiei de care beneficiază aleşii locali. (R.N.B.)


Intră acum și în grupul de