Sucevean care avea în garaj zeci de mii de pachete de ţigări de contrabandă, trimis în judecată. Procurorii au pus sechestru pe pădurea bărbatului


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din comuna suceveană Brodina a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru săvârşirea infracţiunii de „contrabandă”. Anchetatorii au pus sechestru pe un hectar de pădure și un moped pentru recuperarea unui prejudiciu de peste 250.000 de lei din deținerea de țigări de contrabandă.

tigari (1)

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, la data de 4 noiembrie 2014, un echipaj al S.P.F. Brodina a mers la domiciliul lui Ioan Marocico din comuna Brodina întrucât existau date că în garajul-anexă al locuinţei ar fi fost depozitată o cantitate mare de ţigarete de contrabandă.

„Marocico Ioan a permis accesul organelor de poliţie în curte şi le-a însoţit la garajul unde se bănuia că sunt ascunse ţigarete de contrabandă, deschizând lacătul care asigura uşa de acces. În interiorul anexei a fost identificat un autoturism marca Mitsubishi Shogun, de culoare albastru închis”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

La acea dată, polițiștii au identificat în interiorul mașinii mai multe colete ambalate în folie neagră, iar în garaj alte colete învelite în folie neagră, precum şi doi saci de rafie, de culoare albă, în care se putea observa faptul că erau ţigări marca „Viceroy”.

„La faţa locului a fost chemată o echipă operativă, s-a procedat la analizarea autoturismului, constatându-se că acesta era special adaptat transportului de ţigarete de contrabandă, având demontată bancheta din spate, pentru a se putea transporta o cantitate mai mare de ţigarete, iar în interior au fost identificate mai multe colete, învelite în folie neagră, având aceleaşi caracteristici cu cele depozitate în exterior”, a menționat sursa citată.

În urma inventarierii baxurilor şi sacilor de rafie, au fost găsite 20.600 pachete de ţigări din care 14.500 marca „Viceroy”, cu timbru fiscal emis de autorităţile ucrainene şi 6.100 pachete ţigarete marca „Jin Ling”, cu timbru tip „Duty-free”. Direcţia Regională Vamală Iaşi a evaluat prejudiciul produs statului român la suma de 245.479 lei.

„Pentru a se asigura achitarea prejudiciului produs, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatului Marocico Ioan, respectiv asupra unui moped, cu capacitate cilindrică de 50 cmc şi a suprafeţei de 1 ha pădure”, se precizează în documentul citat. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de