Transportatorii de persoane si marfuri controlati de ITM si Politia rutiera


Intră acum și în grupul de

­O ampla Campanie de verificarea în domeniul transportului de persoane si marfuri, a modului în care angajatorii respecta prevederile legale de securitate si sanatate în munca aplicabile acestei activitati va fi demarata de Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Suceava în parteneriat cu Politia Rutiera, în trimestrul IV 2007.

Potrivit sefului ITM Suceava, Mihai Airinei motivarea campaniei tine de responsabilitatii angajatorilor si respectarea prevederilor legale privind securitatea si sanatatea în munca a angajatilor operatorilor de transport rutier de marfa si calatori.

„Din analiza dinamicii numarului de victime implicate în accidente de munca înregistrate în ultimii 7 ani la nivel national, se remarca faptul ca în domeniul transporturilor rutiere interne si internationale de marfa si calatori, numarul victimelor implicate în accidente de circulatie se mentine la un nivel ridicat, fiind în jurul mediei de 10,02 la suta din totalul victimelor înregistrate în accidente de munca la nivelul economiei nationale” precizeaza Airinei.

Campania se va desfasura în perioada 22.10.2007 – 31.12.2007 si presupune o serie de controale la sediul societatilor; controale în trafic, împreuna cu lucratorii politiei rutiere din judet; controale la sediul unitatilor identificate ca urmare a verificarilor în trafic efectuate de alte inspectorate teritoriale de munca din tara. Seful ITM Suceava mai precizeaza ca se vor controla si aspecte legate de munca fara forme legale la persoanele implicate în activitatea de transport.­


Intră acum și în grupul de