PD tine mortis la introducerea votului uninominal


Intră acum și în grupul de

Organizatia judeteana a PD Suceava a reactionat în termeni destul de transati în privinta introducerii votului uninominal si a initiativei presedintelui României, Traian Basescu, în favoarea acestui tip de votare, explicând ca democratii suceveni sustin cu tarie acest lucru. Purtatorul de cuvânt al organizatiei, Cristina Iordachel a declarat ca atacurile liberalilor suceveni la adresa presedintelui Basescu si a ideii de introducere a votului uninominal sunt gratuite în conditiile în care nu se încearca decât asanarea mediului politic din România cu acest proiect de lege.

„PD, la nivel local si national, cât si presedintele Traian Basescu considera oportuna introducerea votului uninominal pentru ca acest sistem constituie solutia democratica si optima pentru constituirea unui viitor Parlament care sa aiba girul populatiei”, a mentionat Cristina Iordachel.

Purtatorul de cuvânt al partidului a tinut sa reaminteasca faptul ca în momentul de fata Parlamentul se afla pe un loc foarte jos în topul încrederii pe care oamenii o au în institutiile statului si ca logica impune adoptarea unui sistem prin care parlamentarii sa fie alesi în mod cât mai direct. „Daca actualul Parlament va avea o opinie contrara parerii generale a oamenilor si dorintei lor, consecintele acestor opinii divergente se vor cuantifica cu siguranta la viitoarele alegeri generale”, a tinut sa adauge Cristina Iordachel.


Intră acum și în grupul de