Consumul de energie electrică s-a dublat în Câmpulung Moldovenesc de când municipiul a rămas fără căldură. Vezi când va fi reluată alimentarea cu gaz natural


Intră acum și în grupul de

Locuitorii municipiului Câmpulung Moldovenesc stau în continuare în frig, dar autorităţile speră ca în cursul serii de miercuri să fie reluată furnizarea de gaz natural.

Într-un comunicat al Prefecturii Suceava se arată că au fost suplimentate echipele de intervenţie ale Transgaz, iar de dimineaţă se intervine cu o instalaţie de producere abur de înaltă presiune pentru deblocarea conductei în care s-a format un blocaj din gheaţă în zona unei subtraversări a unui pârâu.

Sursa citată precizează că în situaţia în care, prin acest procedeu tehnic nu se reuşeşte deblocarea conductei, se are în vedere realizarea unui baypass suprateran pe lungimea conductei ce subtraversează pârâul Izvorul Alb.

Termenul de execuţie al acestei variante este de aproximativ 10 ore, iar conducta a fost deja adusă în zonă.

De remarcat este că în municipiului Câmpulung Moldovenesc, în ultimile 12 ore s-a înregistrat o dublare a consumului de energie electrică, dar care nu a creat probleme tehnice în asigurarea continuităţii furnizării acestui serviciu.

Prefectura Suceava precizează că în această perioadă nu au fost înregistrate alte evenimente deosebite în acest municipiu.

Colegiul Militar Naţional “Ştefan cel Mare” s-a aprovizionat cu CLU şi a fost pornită, de marţi seara, centrala proprie ce funcţionează pe acest tip de combustibil.

Totodată, elevii unei şcoli generale urmează să înveţe în această după amiază în clădirea unui liceu din oraş, în timp ce două grădiniţe au program redus, în două săli încălzite cu radiatoare electrice.

Colegiul Silvic “Bucovina” a avut, miercuri, activitatea suspendată întrucât nu se poate asigura încălzirea cu alte mijloace în afara centralei termice ce funcţionează cu gaz natural.

Alimentarea cu gaze naturale la Câmpulung Moldovenesc a fost sistată de luni seara în urma unei avarii la conducta magistrală. (R.N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de