Administratorul unei firme din Suceava a fost trimis în judecată pentru evaziune de peste 350.000 de lei din comercializarea de lemn


Intră acum și în grupul de

Administratorul unei firme a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru săvârșirea a două infracțiuni, din cauză că nu a înregistrat în contabilitate veniturile obţinute din comercializarea de lemn.

lemne

 

Potrivit procurorilor suceveni, Mircea Franciuc a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, dar și pentru că refuzat să prezinte anchetatorilor diferite documente sau bunuri.

Bărbatul este acuzat că în perioada noiembrie 2010 – decembrie 2013, în calitate de administrator al unei firme, a omis evidenţierea în actele contabile ale societăţii a operaţiunilor comerciale efectuate, respectiv a veniturilor obţinute din comercializarea de materiale lemnoase către diferite persoane fizice şi juridice.

În acest fel, după cum au arătat procurorii, bărbatul s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale faţă de stat, în sumă totală de 354.809 lei, din care impozit pe profit în sumă de 217.890 lei şi T.V.A. în sumă de 136.919 lei.

De asemenea, bărbatul a fost trimis în judecată şi pentru săvârşirea infracţiunii de „refuz nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale, în termen de cel mult 15 zile de la somaţie” pentru că nu s-a conformat solicitării organelor fiscale şi nu a prezentat documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în termen de cel mult 15 zile de la somaţie, conform dispoziţiilor legale, cu scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale.

Dosarul urmează să fie soluționat de Tribunalul Suceava. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de