Companie aeriană olandeză intră pe piaţa din România şi anunţă că vizează zboruri de la Suceava


Intră acum și în grupul de

O companie aeriană olandeză, Join Airlines, a anunţat, miercuri, că va intra pe piaţa din România, urmând să înceapă să opereze curse de la Arad, iar extinderea activităţii vizează aeroporturile din Suceava şi Tulcea.

join airlines

Potrivit zf.ro preşedintele companiei Join Airlines, Bernard Jacobs a semnat cu  Aeroportul Internaţional Arad contractul de operare de pe baza aeriană locală urmând să aibă  trei curse regulate internaţionale şi una internă.

Conducerea companiei a precizat că vizează lansarea de zboruri şi de la Suceava şi Tulcea.

Bernard Jacobs a mai spus că Join Airlines nu este o companie low-cost.

Principalele destinaţii externe pentru Aeroportul internaţional Suceava, care a fost redeschis din 25 octombrie 2015, ar trebui să fie Barcelona, Londra, Paris, Roma şi Viena, potrivit anna.aero şi therouteshop.com, structură multidisciplinară specializată în analize privind reţeaua aeriană.

Potrivit acestei structuri de analiză, cea mai bună destinaţie pentru aeroportul Suceava este Barcelona, capitala Cataloniei,  care ar urma să fie folosită de pasageri atât pentru afaceri cât şi pentru turism.

În această analiză este luat în considerare şi faptul că Spania este una dintre ţările preferate de românii care lucrează în afara graniţelor.

Studiul subliniază că Barcelona a fost desemnată ca destinaţie de circa 45% dintre respondenţii unui sondaj, iar luând în considerare că principalii competitori ai aeroportului sucevean, Iaşi şi Bacău, nu au operaţiuni directe spre Spania, destinaţia Spania din Suceava este clasificată drept o nişă de exploatat.

Totodată, în concordanţă cu analizeze regionale, pentru destinaţia Barcelona s-au pronunţat 54 la sută dintre respondenţii din judeţul Iaşi, 48 la sută din judeţul Suceava şi câte 44 la sută dintre cei din judeţele Botoşani şi Neamţ.

Studiul mai arată că luând în calcul toate aceste aspecte, Barcelona este identificată pentru aeroportul Suceava ca o ideală alegere pentru pasagerii săi, cu trei-patru curse săptămânale de pe aeroportul sucevean.

A doua destinaţie identificată prin studiu este Londra, fiind menţionat că de la 1 ianuarie 2014 cetăţenii români nu mai au restricţii de muncă în Marea Britanie şi s-a constatat şi o creştere a numărului de pasageri români care au ajuns în Londa cu avionul.

Potrivit unui sondaj al aeroportului sucevean, 34 la sută dintre intervievaţi au identificat Londra ca o destinaţie pentru a călători în afara graniţelor.

Analiza consideră că interesant este că intenţiile de a călători spre Londra sunt de 38 la sută pentru locuitorii din judeţele Suceava li Botoşani, ceea ce excede nivelul regional de 34 la sută de interes pentru destinaţia Londra.

Analiza anna.aero consideră că introducerea în programul operaţional al curse Londra la Suceava va putea reorganiza distribuţia regională a pasagerilor care călătoresc spre capitala Marii Britanii în condiţiile în care există aeroporturi care au astfel de curse(Cluj Napoca, Bacău, Târgu Mureş şi Iaşi)

În ceea ce priveşte destinaţia Paris, intenţiile celor din Suceava sunt de 17 la sută, fiind la acelaşi nivel cu intenţiile la nivel regional, în timp ce doar potenţialii pasageri din judeţul Botoşani sunt mai doritori de această destinaţie, cu 21 la sută.

Pentru călătoriile cu avionul de pe Suceava la Roma, intenţiile sunt de 23 la sută în judeţul Suceava şi de 24 la sută în Botoşani, ceea ce depăşeşte intenţia existentă la niveul regiunii care este de 21 la sută.

Analiza citată consideră că introducerea unei curse Suceava-Roma va putea reorganiza distribuţia călătorilor spre capitala Italiei în condiţiile în care mai sunt curse spre Roma de la Bacău, Cluj Napoca şi Târgu Mureş.

Destinaţia Viena este dorită de 20 la sută dintre suceveni şi de 9,5 la sută dintre botoşăneni, în condiţiile în care capitala Austriei este preferată ca destinaţie pentru 15 la sută dintre respondenţii din regiune.(N.B.)


Intră acum și în grupul de