Incendiu la o gospodărie din comuna Cornu Luncii din cauza coşului de fum


Intră acum și în grupul de

Un incendiu puternic a izbucnit joi după-amiază, la o gospodărie din satul Brăieşti, din comuna Cornu Luncii, cel mai probabil din cauza coşului de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

incendiu acoperis

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, la locul incendiului au intervenit militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, sprijiniţi de lucrătorii Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Cornu Luncii cu patru autospeciale.

„La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul casei de locuit şi anexele gospodăreşti, toate construcţiile poziţionate în formă de „U”, majoritatea din lemn, existând pericolul de propagare la o proprietate învecinată”, a declarat plt.adj. Alin Găleată.

El a precizat că în urma incendiului au ars acoperişul casei de locuit, o anexă şi şura, construcţie corp comun, acoperişul grajdului şi acoperişul bucătăriei de vară. De asemenea, au fost distruse bunuri casnice, circa cinci tone de furaje, două tone de porumb boabe, două tone de grâu, două tone și jumătate de secară şi doi metri cubi lemn de foc, iar pereţii locuinţei s-au degradat.

Incendiul a fost lichidat după circa patru ore, iar pompierii au salvat o parte din construcţiile gospodăriei şi locuinţa învecinată. (Mihaela Tcaciuc)

 

 

 


Intră acum și în grupul de