Copiii cu nevoi speciale beneficiaza de servicii gratuite de recuperare si reabilitare la domiciliu


Intră acum și în grupul de

Aproape 300 de familii din judet care au copii cu nevoi speciale beneficiaza de servicii gratuite de recuperare si reabilitare la domiciliu. Aceste servicii sunt executate de Echipa mobila, formata din cinci specialisti cu experienta în domeniu: un kinetoterapeut, un asistent social si trei psihologi. Specialistii echipei mobile au la dispozitie o masina pentru deplasarea la familiile din judet, ludoteca – spatiu special amenajat si dotat cu materiale pentru desfasurarea activitatilor psihologice, logopedice si kinetoterapeutice, calculatoare pentru întocmirea tuturor documentelor necesare si întretinerea relatiilor profesionale cu alte institutii.  

Membrii Echipei mobile sprijina si asista parintii care au copii cu handicap, pentru ca acestia sa faca fata mai usor dificultatilor psiho-sociale care afecteaza relatiile familiale. Parintii sunt învatati cum sa se comporte cu copiii lor bolnavi, pentru a preîntâmpina separarea copilului de familia sa. În acest fel, specialistii, prin serviciile lor, îi ajuta pe copiii cu dizabilitati moderate si severe sa se integreze în societate, previn abandonul si institutionalizarea acestor copii.
De cele mai multe ori, Echipa mobila selecteaza parinti care au o situatie financiara precara, mame singure cu copii cu nevoi speciale, parinti care au un nivel scazut de scolarizare.

Parintii care au copii cu dizabilitati pot sa se adreseze Echipei mobile (Servicii de Recuperare si Reabilitare la domiciliul familiilor cu copii cu nevoi speciale) la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Suceava, Serviciul de Resurse pentru Parinti si Echipa Mobila, strada: Bulevardul George Enescu, nr. 16, cod postal 720231, municipiul Suceava.


Intră acum și în grupul de