Rugbi » Constantin Vlad, pe ultima suta cu Nationala U19, inainte de Europene


Intră acum și în grupul de

Cu un ochii pe baietii lui de la Suceava si altul pe Nationala de rugbi sub 19 ani, careia îi este director tehnic, antrenorul Constantin Vald se pregateste sa plece cu „Stejareii” în Belgia, la Europene. Înainte, însa, tinerii rugbistii mai au de sustinut marti, un meci de verificare cu Dinamo Bucuresti, începând cu ora 11, pe stadionul Arcul de Triumf. „Este un meci cu caracter de selectie. Dupa acest joc vom decide lotul de 26 care merge la Europene”, a declarat Vlad.

Rugbistii U19 ai României sunt pe ultima suta de metri în ceea ce priveste pregatirea pentru Campionatul European ce va începe pe 28 octombrie. Competitia este foarte importanta, pentru ca ea da dreptul la calificarea la Campionatul Mondial U20 de anul viitor. Cine ia locul 1 la acest turneu european merge la CM U20 din Chile, divizia secunda, iar cine nu, ramâne acasa. Echipa noastra s-a antrenat în ultima saptamâna în cantonamentului de la Snagov, timp în care a mai jucat o data cu Metrorex, dar prestatia tinerilor nationali nu l-a multumit pe Constantin Vlad. „A fost o victorie ca o înfrângere.

Nu s-a respectat deloc ce am pregatit si acum vrem sa nu se mai întâmple acest lucru. În principiu, jucatorii sunt la parametri buni, însa mai avem si rugbisti care au venit deficitari de la cluburi. La o echipa, daca cineva cânta fals, se strica totul, asa ca trebuie sa lucram mai mult”, a fost de parere antrenorul lotului national U19 si al CSM Bucovina Suceava. 


Intră acum și în grupul de