Comunitatea academică suceveană l-a reales pe Valentin Popa la șefia USV. Peste o sută de alegători nu s-au prezentat la urne sau au anulat buletinele de vot


Intră acum și în grupul de

Rectorul universității „Ștefan cel Mare” Suceava, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, a câștigat un nou mandat, de patru ani, la șefia instituției de învățământ superior.

valentin popa (1)

Potrivit rezultatelor oficiale oferite de reprezentanții USV, la alegerile organizate luni, 25 ianuarie, 382 de cadre didactice universitare și studenți reprezentanți au avut drept de vot, însă numai 331 de alegători s-au prezentat la urne.

Cu toate că nu a avut contracandidat, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa a obținut doar 262 de voturi din partea comunității academice sucevene, 47 de voturi fiind declarate nule, iar altele 22 albe.

„Am avut emoții pentru că exista posibilitatea să mai facem un nou tur de scrutin. În rest, când nu ai contracandidați, emoțiile sunt mult mai mici”, a declarat, luni, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa.

El a mai spus că pornește în noul mandat cu aceleași gânduri pe care le-a avut și în urmă cu patru ani, iar principalele priorităţi pe care le are în vedere sunt atragerea, motivarea şi valorizarea resursei umane a instituţiei, menţinerea USV între primele 20 de universităţi din România şi centrarea politicilor instituționale pe nevoile studenţilor şi ale pieţei muncii. (Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de