Doi braconieri au fost împușcați accidental de un paznic de vânătoare care a alunecat pe gheață


Intră acum și în grupul de

Doi bărbați din comuna Frătăuții Vechi care se aflau miercuri după-amiază la pescuit, pe râul Suceava, au fost împușcați accidental de un paznic de vânătoare care a alunecat pe gheață.

arma

Potrivit Poliției Județene, miercuri, în jurul orei 16.15, polițiștii din Rădăuți au fost sesizați de medicii din localitate despre faptul că la unitatea medicală s-au prezentat doi bărbați care prezentau plăgi prin împușcare cu alice.

În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că un bărbat de 49 de ani, din municipiul Rădăuţi, paznic de vânătoare, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a surprins în flagrant un tânăr de 22 de ani și un bărbat de 43 de ani, ambii din comuna Frătăuţii Vechi, în timp ce comiteau acte de braconaj piscicol pe râul Suceava, folosind plase monofilament, a căror deținere este interzisă.

În momentul în care cei doi bărbați au ajuns pe uscat, au abandonat peștele capturat și plasele monofilament, încercând să părăsească în grabă locul faptei și fără să se supună somațiilor paznicului de vânătoare.

„În aceste condiții, paznicul de vânătoare a executat simultan cu somația verbală, două focuri de armă în plan vertical, cu arma de vânătoare deținută legal, însă cei doi nu s-au supus, motiv pentru care, în scopul de a efectua o nouă somație, bărbatul de 49 de ani a trecut la urmărirea suspecților, iar în deplasare, a alunecat pe un strat de gheață și în cădere, arma s-a descărcat accidental, o parte din alice provocând accidentarea celor doi bărbaţi, fără ca paznicul să realizeze acest fapt”, au informat reprezentanții Poliției Județene.

Sursa citată a mai arătat că arma de vânătoare, plasa monofilament și peștele prins de cei doi braconieri au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.

Totodată, polițiștii au deschis un dosar penal față de paznicul de vânătoare pentru comiterea infracțiunilor de ,,uz de armă fără drept” și ,,vătămare corporală din culpă”, iar față de cei doi bărbați pentru comiterea infracțiunilor de ,,producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” și „pescuitul cu unelte și scule neautorizate”. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de