Șeful ISU Suceava avertizează: Cantinele şcolare care nu au autorizaţie ISU riscă să fie închise


Intră acum și în grupul de

Colegiul Prefectural Suceava a decis, joi, ca Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava împreună cu primăriile să identifice nevoile unităţilor şcolare sucevene pentru a obţine autorizaţiile de securitate la incendiu şi pentru autorizaţiile sanitare de funcţionare urmând ca apoi să fie făcute demersuri pentru finanţarea acestora pentru a beneficia de aceste autorizaţii.

burlui , harasim, radulescuȘeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, a prezentat în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural Suceava situaţia privind autorizarea unităţilor de învăţământ din judeţ. El a arătat că unităţile de învăţământ nu intră sub incidenţa hotărârii de guvern care prevede închiderea unităţilor ce nu au autorizaţie, iar prin urmare acestea nu pot fi închise dacă încalcă grav cerinţele de securitate la incendiu.

Burlui a explicat însă că, un caz aparte îl constituie cantinele şcolare care, ocazional, cu prilejul unor întruniri sau festivităţi, îşi schimbă caracterul de construcţie de învăţământ în unitate de alimentaţie publică, situaţie în care se impun regulile pentru sălile aglomerate.

„Deoarece aceste spaţii nu satisfac condiţiile de echipare cu instalaţii impuse de reglementările tehnice în vigoare pentru săli aglomerate, există posibilitatea de a li se opri activitatea”, a avertizat șeful ISU Suceava.

El a arătat că în judeţul Suceava există 1.067 de clădiri de învăţământ aflate în evidenţele ISJ Suceava, din care 784 nu intră sub incidenţa avizării sau autorizării la incendiu.

Burlui a menţionat că pentru 283 de clădiri era obligatorie avizarea ISU, iar din 2006 până în prezent au fost emise 170 de avize şi 24 de autorizaţii, dar a adăugat că nu au fost emise avize pentru construcţii aflate în diverse stadii de execuţie, investiţiile nefiind încă finalizate.

El este de părere că mulţi directori nu cunosc legislaţia şi consideră că avizul ISU este suficient şi confundă acest aviz cu autorizaţia, dar şi că fluctuaţia cadrelor de conducere a şcolilor a determinat ca problema obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu să nu aibă continuitate. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de