Acasă Actualitate Mobila SA Radauti amendata cu 800 milioane de lei vechi pentru lipsa...

Mobila SA Radauti amendata cu 800 milioane de lei vechi pentru lipsa investitiilor pentru reducerea poluarii


Intră acum și în grupul de

Firma Mobila SA Radauti a fost amendata cu suma de 80.000 lei (800 milioane de lei vechi) de comisarii judeteni de mediu pentru ca nu a realizat în timp util masurile stabilite pe linie de protectia mediului. Seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim a declarat în cadrul unei conferinte de presa ca societatea trebuia sa îmbunatateasca sistemul de filtrare a prafului de lemn, investitia fiind de 177.500 lei iar termenul final era 31 august.

„Societatea a comandat filtrele în Italia si a platit pentru început un avans, dar pentru ca nu a achitat apoi suma integral comanda nu a fost onorata” a precizat Constantin Harsim. Acesta a mai adaugat ca o alta masura nerealizata a fost îmbunatatirea sistemul de ardere a deseurilor din lemn la centrala termica, pentru încadrarea în norme a emisiilor de pulberi, investitie în valoare de 700.100 lei unde nu s-a facut nimic, termenul fiind 30 septembrie.



În privinta ultimei masuri nerealizata, conducerea societatii a stabilit sa opreasca functionarea cazanului pe lemn, generator de poluare, si, pâna la rezolvarea problemei, va functiona doar instalatia de ardere pe gaze naturale. O alta firma amendata de comisarii de mediu suceveni a fost Moldo Mex Suceava, care a fost sanctionata cu 5.000 lei pentru nerespectarea valorii emisiilor de compusi organici volatili stabilita în planul de reducere a emisiilor de COV (compusi organici volatili)- diluanti, lacuri.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version