Amenzi de peste 80.000 lei aplicate de polițiștii suceveni în cadrul unei acțiuni pentru combaterea traficului cu produse accizabile


Intră acum și în grupul de

Polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat miercuri și joi, pe raza municipiilor Suceava, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc, o acțiune pentru prevenirea și combaterea activităților ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerțului neautorizat precum și a schimbului ilegal de valută.

alcool contrabanda (1)

Potrivit Poliției Județene, au fost verificate 70 de societăți comerciale, persoane fizice, întreprinderi familiale și individuale.

În urma acțiunii, polițiștii au constatat trei infracțiuni și au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale, în  valoare de  80.500 lei.

De asemenea, polițiștii au confiscat țigări, băuturi alcoolice, bunuri industriale, obiecte de îmbrăcăminte, produse alimentare, în valoare de 34.620 lei.

Între cei care au fost descoperiți de polițiști cu nereguli s-a aflat și o gestionară a unui magazin din localitatea Negostina.

Aceasta deținea spre comercializare 305 pachete țigarete de proveniență extracomunitară și circa 55 litri de alcool ambalat în 22 recipiente din plastic fără etichetă.

De asemenea, și o femeie care vindea în Piața Agroalimentară centrală din municipiul Suceava a fost depistată cu 172 de pachete țigări și cinci sticle de băuturi alcoolice de proveniență extracomunitară, bunurile aflându-se sub taraba la care desfășura activitățile comerciale.

În ambele cazuri, polițiștii au deschis dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de