Un avion va fi localizat pe Suceava pentru curse interne şi internaţionale. Negocieri spre final şi pentru zboruri directe spre Antalya şi alte destinaţii externe

Negocierile autorităților sucevene cu privire la introducerea unui charter de vară pe ruta Suceava-Antalya cu frecvenţă regulată sunt „aproape de finalizare”, a declarat, vineri, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor.

El a arătat într-o conferință de presă că totodată, instituția pe care pe conduce se află în negocieri avansate cu o companie low-cost pentru introducerea unei curse internaţionale, dar şi cu o companie privată care să localizeze un avion pe Aeroportul Suceava pentru efectuarea de curse regulate interne şi internaţionale.

aeroport basisanu nechifor mariuta sorescu miron (4)Șeful administrației județene a mai anunţat că de la 1 martie Tarom va opera curse în fiecare zi cu excepţia zilei de sâmbătă cu over-night, cu plecare de pe Suceava la 5.55 şi aterizare pe Suceava la 22.30. Nechifor a menţionat că în acest fel vor putea fi accesate cu uşurinţă 20 de destinaţii externe cu stop-over pe Otopeni, la preţuri convenabile.

„Avem o plajă mai largă de zbor prin Tarom şi sper să vedem asta şi în creşterea traficului de la 1 martie”, a spus Nechifor.

Aeroportul Suceava a fost redeschis traficului aerian internaţional din 25 octombrie 2015 după ce a fost închis din ianuarie 2014 pentru lucrări de modernizare fiind construită o nouă pistă, implementat un sistem de balizaj competitiv, s-a construit un nou turn de control şi a fost reamenajată aerogara.

Nechifor a menţionat că aeroportul sucevean are cea mai bună infrastructură aeroportuară din ţară, după Otopeni.

Preşedintele CJ Suceava, declara Cătălin Nechifor, a declarat la sfârşitul anului trecut, într-o întâlnire la care au participat oamenii de afaceri din judeţele Suceava şi Botoşani, că pentru ca de pe Aeroportul Suceava să se zboare spre toate destinaţiile dorite de locuitorii acestei zone să fie înfiinţată o companie a acestei zone, „Bucovina Airlines”.

“Visul meu este să avem la Suceava şi Botoşani o companie a noastră, «Bucovina Airlines»” a spus Nechifor, care a adăugat că această companie ar urma să aibă zboruri spre destinaţiile dorite de locuitorii regiunii.