Două pisici au fost salvate de la moarte de pompierii veniți să stingă un incendiu ce a cuprins apartamentul unui sucevean


Intră acum și în grupul de

Două pisici au fost salvate de la moarte de pompierii veniți să stingă un incendiu ce a cuprins vineri noapte apartamentul unui sucevean. Proprietarul locuinței a ajuns la spital intoxicat cu fum.

pisici

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, a declarat că vineri, în jurul orei 22, printr-un apel la 112, s-a anunțat faptul că pe scara unui bloc de locuinţe din municipiul Suceava este mult fum.

Găleată a explicat că proprietarul unui apartament aflat la etajul trei a uitat o cratiţă cu mâncare pe foc, iar în încercarea de a stinge flăcările izbucnite în bucătărie s-a intoxicat cu fum.

Bărbatul a primit imediat îngrijiri din partea pompierilor SMURD, după care a fost transportat la spital. Totodată, el i-a rugat pe pompieri să-i salveze cele două pisici care au rămas captive în apartamentul inundat cu fum şi gaze toxice.

„Un militar echipat corespunzător a intrat în interiorul locuinţei, şi după câteva reprize de <<v-aţi-ascunselea>>, a găsit felinele speriate. Chiar dacă înfăţişarea pompierului nu era una tocmai prietenoasă, înnegrit de fum, cu uniforma imensă plină de funingine şi apă, cu masca pe figură şi tubul de oxigen în spate, pisicile au simţit sufletul blând din spatele costumului şi s-au înghesuit la pieptul salvatorului”, a spus plt.adj. Alin Găleată.

El a precizat că intervenţia pompierilor militari s-a încheiat cu bine, incendiul a fost lichidat, iar casa scării a fost ventilată. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de