Votul uninominal pentru alegerea presedintilor de Consilii Judetene este pe placul lui Gavril Mirza


Intră acum și în grupul de

Legea privind votul uninominal pentru care Guvernul îsi va asuma raspunderea trebuie sa prevada si alegerea presedintilor de Consilii Judetene prin acelasi sistem de vot, este de parere presedintele Consiliului Judetean, Gavril Mîrza.

Opinia a fost exprimata si în calitatea sa de presedinte a PSD Suceava. Acesta a spus ca este de acord cu varianta de vot uninominal prezentata de Guvern, ce a fost agreata si de reprezentantii PSD în comisia de elaborare a legii, dar a subliniat ca pe lânga senatori si deputati, ar  trebui ca si presedintii de Consilii Judetene sa fie alesi prin scrutin uninominal.

Gavril Mîrza a mai adaugat ca daca presedintii de Consilii Judetene vor fi alesi prin vot uninominal, atributiile acestora vor trebui largite, precizând ca PSD a depus un pachet de legi privind descentralizarea de la ministere la administratiile locale.

Potrivit sefului administratiei judetene, în Europa, presedintii de regiuni se aleg prin vot universal doar in Italia si Spania, în celelalte tari fiind alesi indirect, de consilierii regionali.

Cât privesc propunerile vehiculate de alte partide ca si alegerea consiliilor locale sa fie alese prin vot uninominal, presedintele Mîrza a afirmat ca ar fi „prea mult”.


Intră acum și în grupul de