Lipsa de egalitate de sanse intre femei si barbati din judet evidentiata cu cifre mai mult decat graitoare


Intră acum și în grupul de

Reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse între femei si barbati s-au întâlnit, marti, la Primaria Suceava, cu membrii comisiei judetene în domeniu, reprezentanti ai autoritatii locale, între care primarul Sucevei, Ion Lungu si viceprimarul Angela Zarojanu, reprezentanti ai unor ONG-uri si institutii publice din Suceava, în cadrul unui seminar pe tema promovarii egalitatii de sanse între femei si barbati, la nivel local.
Din totalul somerilor înregistrati la începutul toamnei, femeile reprezinta 46,2%, ponderea femeilor somere crescând cu peste 7 procente fata de anul precedent. În ce priveste participarea femeii sucevene în sfera de decizie, ponderea consilierilor locali femei este de 26%, si de 10,8 la suta printre cei judeteni, în conditiile în care  52,1% din populatia municipiului este reprezentata de femei.  

Actiunea a avut loc în cadrul unei campanii nationale de informare pe tema mentionata, având ca scop constientizarea promovarii unui tratament egal al tuturor cetatenilor, indiferent de sex, etnie, religie, dizabilitati, vârsta si orientare sexuala. Viceprimarul Angela Zarojanu a vorbit despre „Rolul socio-politic al femeii în contemporaneitate. Perspective ale egalitatii de sanse în plan local si national”. Aceasta a precizat în cuvântarea sa ca, desi în România exista o legislatie clara care reglementeaza egalitatea de sanse între femei si barbati, exemplificând cu Legea 202 din 2002, înca exista prejudecati vizavi de promovarea femeii, din partea barbatilor. Aceasta a mai spus ca, din pacate, multi dintre barbati care ocupa pozitii de conducere manifesta prejudecati care împiedica realizarea efectiva a unui parteneriat pe pozitii de egalitate între sexe.
­


Intră acum și în grupul de