Țigări de contrabandă ce urmau sa fie comercializate pe piaţa neagră din România, în valoare de peste 220.000 lei, confiscate la Straja


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au confiscat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, țigări de contrabandă ce urmau sa fie comercializate pe piaţa neagră din România, în valoare de peste 220.000 lei.

contrabanda (1)

Ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan, a declarat că poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au observat duminică, în jurul orei 03.30, pe raza localităţii Straja, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau colete, spre interiorul ţării.

„Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă”, a declarat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că în urma acţiunii au fost reţinuți doi cetățeni domiciliați pe raza judeţului Suceava, unul în vârstă de 28 de ani și unul de 32 de ani.

contrabanda (2)

De asemenea, autorităţile de frontieră ucrainene au fost anunțate, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Seriţan a mai arătat că polițiștii de frontieră au descoperit mai multe colete în care se aflau 22.228 de pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

„Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 222.280 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două persoane sunt cercetate de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă, respectiv complicitate la contrabandă în formă agravantă”, a menționat ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava.

Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria  Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de