Amendă plătită în dolari unui agent de la Rutieră. Vezi ce a pățit polițistul sucevean!


Intră acum și în grupul de

Amendă plătită în dolari unui agent de la Rutieră, situaţia fiind prezentată de procurorii suceveni în rechizitoriul prin care l-au trimis în judecată.

Asffel, un șofer care a fost depistat de aparatul radar că a încălcat viteza maximă legală și a fost oprit de un polițist, a plătit amenda în dolari.

bani - studenti economisti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe Florin Pleșca, agent de poliție în Câmpulung Moldovenesc, pentru săvârșirea infracţiunii de abuz în serviciu și fals intelectual.

În timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu cu autoturismul dotat cu aparat radar, la data de 28 august 2014, polițistul l-a depistat pe C.I. în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, dinspre Vatra Dornei spre Gura Humorului cu viteza de 75 km/h, cu 25 km/h peste viteza maximă legală.

Procurorii au arătat că Pleşca l-a sancţionat pe șofer cu 5 puncte amendă (450 de lei) și a întocmit proces verbal, însă şi-a încălcat atribuţiile de serviciu referitoare la modalitatea de încasare pe loc a amenzilor contravenţionale aplicate.

În condițiile în care amenda este stabilită în moneda naţională, agentul a fost de acord să încaseze suma de 60 de dolari de la contravenient, ca echivalent al sumei de 180 de lei, pe care a consemnat-o în fals în cuprinsul procesului verbal.

În acest fel agentul a obținut foloase necuvenite pentru sine, având în vedere paritatea aproximativă, cât şi pentru contravenient.

„La data de 28.08.2014 cursul BNR dolar – leu era de 3,3329, astfel că suma de 60 de dolari valora 199,974 lei, deci aproximativ 200 de lei, precum şi pentru contravenient, care, fără a avea asupra sa moneda naţională, a avut posibilitatea de a plăti pe loc jumătate din cuantumul minimului amenzii prevăzute de lege (jumătate din suma de 360 de lei – 4 puncte amendă)”, se menționează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de