Hrana pacientilor internati la Spitalul vechi va fi preparata la cantina Colegiului de Informatica


Intră acum și în grupul de

Pacientii internati în pavilioanele vechi ale Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava vor primi hrana preparata în cantina Colegiului de Informatica „Spiru Haret” Suceava cît timp bucataria unitatii spitalicesti va fi în reabilitare. Directorul Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Costica Dascaliuc a declarat miercuri, într-o conferinta de presa ca a purtat discutii cu directorul colegiului, Virginel Iordache astfel problema hranei pentru spitalul vechi va fi rezolvata. „Vom avea discutii si cu conducerile celorlalte licee care au cantine si care sunt aproape de spital. Avem în vedere Colegiul Economic, cel Alimentar, Pedagogic si Grupul Scolar nr.4. Daca la Colegiul de Informatica am rezolvat pentru 200 de portii, mai ramân 900- 1.000” a precizat Costica Dascaliuc.  

Acesta a precizat ca lucrarile de reabilitare a bucatariei se vor face într-o prima faza doar pe jumatate din spatiu, urmând ca în cealalta jumatate, ce va fi izolata complet prin panouri de termopan pentru a se evita contactul cu spatiul ce se afla în lucru, se va putea prepara o parte din hrana în siguranta. Cât priveste apelarea la firme de katering, directorul spitalului judetean a spus ca preturile sunt mult prea mari si unitatea nu-si poate permite.

Spitalul Judetean a alocat pentru reabilitarea bucatariei suma de 15 miliarde de lei vechi, lucrarile urmând a începe în prima decada a lunii noiembrie. Seful unitatii spitalicesti judetene estimeaza ca lucrarile vor fi finalizate în jurul datei de 15 decembrie, deoarece se va lucra concomitent la zidarie si partea de instalatii.

La începutul acestei saptamâni Conducerea Directiei Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Suceava a efectuat o verificare la unitatea spitaliceasca judeteana dat fiind faptul ca 1 noiembrie este termenul acordat de DSVSA Suceava pentru aducerea cantinei spitalului judetean la parametrii normali de functionare. Dupa actiune, directorul DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru preciza ca lucrarile de modernizare nu se pot efectua în acelasi timp cu prepararea hranei pentru bolnavi, astfel ca hrana va fi preparata la alte cantine din municipiul Suceava sau la firme de katering. 


Intră acum și în grupul de