Meteorologii anunță că se întorc ploile și ninsorile. Vezi de când!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare meteorologică de precipitaţii mixte, ninsori la munte și intensificări ale vântului, valabilă pentru toată țara, în intervalul 4 februarie, ora 02 – 5 februarie, ora 08.

lapovitaPotrivit meteorologilor, temporar vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie şi trecător lapoviţă şi ninsoare, joi dimineaţa, mai ales în regiunile vestice, nordice şi centrale, apoi şi în restul teritoriului.

La munte vor predomina ninsorile şi în special în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali se va depune un strat nou de zăpadă. Izolat se vor acumula cantităţi de precipitaţii care vor depăşi 15…20 l/mp.


Vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de peste 60…70 km/h şi va viscoli sau va spulbera zăpada, iar în restul teritoriului vitezele vor fi mai reduse (în general sub 50…55 km/h).

Vremea se va răci în toate regiunile, astfel încât vineri dimineaţa, temperaturile vor deveni preponderent negative.

ANM mai menționează că pe parcursul zilei de miercuri,  vor fi intensificări ale vântului pe crestele montane, unde la rafală se vor depăşi 80 km/h, iar zăpada depusă anterior va fi spulberată. (Irina Lițu)