Un bărbat care a ameninţat cu moartea un jandarm din Câmpulung Moldovenesc, trimis în judecată


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, dispus, joi, trimiterea în judecată a lui Sandu Emanuel Ursu, aflat în stare de arest preventiv, pentru ultraj în formă continuată.

 

Potrivit Parchetului Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, Ursu, 35 de ani din Vama, a acţionat de mai multe ori pentru a-i crea unui jandarm din cadrul Detaşamentului 7 Jandarmi Câmpulung Moldovenesc o stare de temere.interventie jandarmi campulung

Astfel, într-o zi de la începutul lunii august 2015, aflându-se autoturismul său, marca Fiat Brava, de culoare vişinie, pe DN 17, în localitatea Molid, a efectuat o manevră simulând că va intra în coliziune cu autoturismul condus de jandarm , inducându-i acestuia o stare de temere. Ulterior, în ziua de 14.08.2015, în jurul orei 18:00, în timp ce jandarmul se deplasa cu autoturismul pe DN 17, din direcţia Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, fiind însoţit de soţia sa şi de copilul lor minor, în vârstă de 5 ani, a efectuat o manevră cu autoturismul simulând că va intra în coliziune cu vehiculul condus de jandarm inducându-i acestuia o stare de temere, iar în ziua de 16.01.2016, în jurul orei 16:00, după ce l-a urmărit în trafic pe jandarm, atunci când se afla pe DJ 176, pe raza comunei Frumosu, în faţa unei pensiuni,  având asupra sa o şurubelniţă, l-a ameninţat pe aceasta cu moartea.

Procurorii au arătat că în cursul anului 2009 jandarmul a sprijinit organele de poliţie la efectuarea unei percheziţii domiciliare la locuinţa inculpatului Emanuel Sandu Ursu, ocazie cu care a fost lovit de individ.

 

Din acel moment, considerând că jandarmul a avut atitudine necorespunzătoare, inculpatul l-a urmărit de mai multe ori în timp ce se aflau în trafic.

 

Mai mult decât atât, Emanuel Sandu Ursu a mai fost amendat prin ordonanţă de scoatere de sub urmărire penală de către Parchetul Câmpulung, în anul 2013, pentru agresarea unui poliţist.

 

De asemenea, conform fişei de cazier judiciar,inculpatul a fost condamnat în Italia la cinci luni închisoare pentru infracţiuni contra funcţinarilor publici, a ordinii şi liniştii publice. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de