Poliţiştii suceveni au reuşit să prindă patru dintre autorii unei tâlhării în stil mafiot din Dorna Candrenilor


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au reuşit să prindă patru dintre autorii unei tâlhării în stil mafiot din comuna Dorna Candrenilor, victimă fiind un bătrân de 75 de ani din satul Poiana Negrii.

catuse retinere arest

Potrivit Parchetului Judecătoriei Vatra Dornei, în 22 ianuarie poliţiştii au fost sesizaţi de producerea unei tâlhării asupra unui bătrân de 75 de ani din Poiana Negrii.

În urma investigaţiilor efectuate de către lucrătorii de poliţie judiciară  din cadrul Secţiei de poliţie rurală nr. 15 Iacobeni cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară  din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Investigaţii Criminale şi sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, s-a reuşit stabilirea autorilor, aceştia fiind Ionuţ Gheorghe Cepraga, Iulian Cătălin Covalciuc, Dumitru Sorin Covalciuc, Andrei Ciprian Burduja, şi un minor Z.Ş.C.

Procurorii au dispus în 2 februarie punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei cinci pentru tâlhărie calificată şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Ancheta a stabilit că în dimineaţa de 22 ianuarie, în jurul orei 05.00, Ionuţ Gheorghe Cepraga, Iulian Cătălin Covalciuc,  Dumitru Sorin Covalciuc şi minorul Z.Ş.C. au mers cu autoturismul marca Opel Vectra cu numărul de înmatriculare BT-05-HRL condus de Burduja pe raza comunei Dorna Candrenilor, în satul Poiana Negrii, Suceava, unde au pătruns în locuinţa unui bătrân în vârstă de 75 ani.

Ei l-au legat pe acesta de mâini folosind cablul unui prelungitor electric şi de picioare cu o sârmă şi l-au ameninţat totodată cu un cuţit pus la gât, cerându-i să le dea sumele de bani pe care le are în casă.

În acele împrejurări, ei au au căutat şi au găsit sub o cutie din una din camerele casei suma de 1.500 lei pe care au luat-o. Alături de bani, ei au mai furat telefonul mobil marca Nokia, aparţinând bătrânului şi încă un telefon mobil marca Samsung, aparţinând altei persoane, ce-şi uitase telefonul la acesta.

În urma agresiunii fizice bătrânul a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare 8-10 zile îngrijiri medicale.

arest retinere

Iniţial lucrătorii de poliţie au reuşi prinderea a doi dintre inculpaţi, respectiv Ionuţ Gheorghe Cepraga şi Andrei Ciprian Burduja, care au fost reţinuţi, ceilalți sustrăgându-se de la urmărirea penală.

Judecătoria Vatra Dornei a dispus arestarea preventivă a lui Cepraga şi a controlului judiciar pentru Burduja, dar şi arestarea în lipsă a celorlalţi trei suspecţi.

În baza mandatelor emise de Judecătoria Vatra Dornei, în urma unei ample acţiuni întreprinse de lucrătorii de poliție judiciară, joi s-a reuşit prinderea inculpaţilor Iulian Cătălin Covalciu şi a minorului Z.Ş.C., care de îndată au fost prezentaţi la Judecătoria Vatra Dornei în vederea confirmării arestării preventive.(N.B.)


Intră acum și în grupul de