Șeful Direcției Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, revocat din Consiliul de Administrație al Romsilva

 

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, a aprobat joi revocarea președintelui Consiliului de Administație (CA) al Regiei Naționale a Pădurilor (RNP) Romsilva, precum și a altor patru membri ai Consiliului, printre care se numără și șeful Direcției Silvice Suceava, Sorin Ciobanu.

sorin ciobanu Direcţia SilvicăPotrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, motivația deciziei privind revocarea președintelui CA care, în același timp, este și reprezentantul MMAP (autoritatea tutelară) în cadrul Consiliului, este aceea că nu a supus analizei CA două aspecte care constituiau un potențial prejudiciu pentru Romsilva.

”Este vorba atât de calitatea de inculpat a directorului demisionar al RNP Romsilva într-un dosar de cercetare penală, încă din ianuarie 2015, cât și de blocajul licitațiilor de masă lemnoasă din decembrie 2015”, arată sursa citată.

În ceea ce privește decizia pentru ceilalți patru membri revocați, motivația o constituie încălcarea principiilor de bună guvernanță, prin faptul că aceștia au deținut, concomitent, în cadrul RNP, atât funcție de decizie, cât și funcție de execuție.

”Ca urmare, s-a considerat că deciziile CA sunt lipsite de imparțialitate și independență, având în vedere faptul că cei patru membri sunt personal executiv în subordinea directorului general al RNP Romsilva”, se mai precizează în comunicatul Ministerului Mediului.

 Astfel, au fost revocaţi din CA al RNP Romsilva Armand Chiriloiu, director Direcția Silvică Argeș, Duță Gică, șef Ocol Silvic Focșani, Direcția Silvică Vrancea, Sorin Călin Ciobanu, director Direcția Silvică Suceava și Ekaterina Kacso, director economic, Direcția Silvică Mureș.

”Până ce se va finaliza procedura legală de selecție a noilor membri permanenți, am numit înlocuitori provizorii, care nu sunt angajați ai RNP”, a menționat ministrul Cristiana Pașca Palmer pe pagina sa de socializare. (N.B.)