Contrabandist împușcat în timpul unei urmăriri ca în filme, trimis în judecată. Procurorii au pus şi sechestru pe casa suceveanului


Intră acum și în grupul de

Contrabandist împușcat în timpul unei urmăriri ca în filme a fost trimis în judecată de procurorii suceveni, dosarul urmând să fie judecat la Rădăuţi.

Astfel, un bărbat care voia să distragă atenţia polițiștilor de frontieră care erau în urmărirea sa și a unei alte mașini și care a fost atins de gloanțele pe care vameșii le-au tras pentru a-i opri pe șoferi, a fost trimis în judecată. Inculpatul, Adrian Florin Andrișan, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „tentativă la contrabandă în formă agravată” şi „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, la data de 29 octombrie 2014, în jurul orei 21:00, lucrători ai S.T.P.F. Suceava, aflaţi în patrulare cu autoturismul din dotare marca Dacia Duster, în apropiere de Bilca, au observat două mașini de teren cu farurile stinse.

În momentul în care șoferii celor două mașini au văzut autoturismul Poliţiei de Frontieră au accelerat, circulând în zig-zag, și nici nu s-au conformat semnalului de oprire făcut de agenţii de poliţie.

Din cauza vitezei de deplasare a celor două autoturisme de teren şi a faptului că acestea nu aveau nici o intenţie să oprească, poliţiştii de frontieră au făcut o manevră de evitare a impactului, virând în şanţul din stânga a sensului lor de deplasare.

Autoturismele de teren şi-au continuat parcursul, drept pentru care poliţiştii de frontieră au întors maşina şi au plecat în urmărirea acestora, ajungând pe drumurile comunale amenajate în lunca râului Suceava.

Întrucât cele două autoturisme de teren se deplasau în coloană, unul în faţă iar celălalt protejându-l, prin blocarea autoturismului Poliţiei de Frontieră, şi nu au oprit la semnalele agenţilor de poliţie, vameșii au tras în plan vertical cinci focuri de armă și patru focuri spre pneurile ultimului autoturism de teren.

După executarea ultimelor patru focuri de armă, autoturismul de teren care se afla în faţa maşinii de poliţie a parcat perpendicular pe calea de rulare, blocând astfel deplasarea în continuare a autospecialei şi protejând, în acest fel, primul autoturism de teren, care şi-a continuat deplasarea, astfel încât acesta nu a putut fi identificat.

Astfel, după aproape patru kilometri, polițiștii de frontieră au reușit să legitimeze șoferul mașinii lovite de gloanţele trase de lucrătorii poliţiei de frontieră. Totodată, în acel moment vameșii au constatat că un glonț l-a lovit la Adrian Florin Andrișan în spate, fapt pentru care a fost transportat la spital.

În urma cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că pe un teren situat în extravilanul comunei Bilca au fost aduse şi depozitate un număr de nouă colete, conîn care se aflau 5.890 pachete ţigarete marca „Viceroy”, cu timbru fiscal eliberat de autorităţile Republicii Ucraina.

Anchetatorii au precizat că inculpatul a aflat de faptul că în zonă se afla o autospecială a Poliţiei de Frontieră, fapt pentru care a abandonat ţigaretele.

Ulterior, acestea au fost găsite de organele de poliţie.

„S-a stabilit că autoturismul marca Mitsubishi Shogun de culoare gri condus de Adrian Florin Andrișan avea o plăcuţă inscripţionată cu număr de înmatriculare amplasată numai în partea frontală a maşinii, iar în interiorul acestuia lipseau scaunele şi bancheta din spate, având doar scaunul şoferului, acest mod de organizare fiind specific maşinilor special pregătite pentru transportarea ţigaretelor de contrabandă”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Sursa citată a mai arătat că autoturismul era radiat din circulaţie, iar prejudiciul produs Statului Român prin activitatea de introducere în ţară a cantităţii de 5.890 pachete ţigări se ridică la suma de 69.880 lei.

Pentru a se asigura achitarea prejudiciului produs, anchetatorii au pus sechestru pe o casă de locuit, cu tot cu anexe gospodărești și un teren arabil, în suprafaţă de 1000 m.p. din intravilanul localităţii Frătăuţii Noi.

Dosarul urmează să fie soluționat de Judecătoria Rădăuți. (Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de