Secţiunea securizată a site-ului Primăriei Suceava are probleme de securitate, iar parole sau date despre carduri de credit pot fi furate


Intră acum și în grupul de

Secţiunea securizată a site-ului Primăriei Suceava are probleme de securitate, iar cei care intră în zona pentru plata on-line a taxelor şi impozitelor locale sunt avertizaţi că datele lor pot fi furate, respectiv parole, mesaje sau date despre cardurile de credit.

Situaţia a fost semnalată News Bucovina de un cititor care susţine că situaţia este mai veche. Acesta a spus că a încercat să intre pe pagina respectivă, iar când a constatat că există riscuri de securitate a renunţat şi a revenit recent în speranţa că municipalitatea şi-a rezolvat problemele.

El a constatat însă că situaţia este aceeaşi şi a transmis şi o fotografie pe care a făcut-o ecranului cu atenţionarea respectivă.

Cititorul nostru speră că în acest fel municipalitatea suceveană va remedia situaţia şi că va asigura securitatea acestui site pentru ca această facilitate oferită să poată fi utilizată fără riscuri.

Pe site-ul Primăriei Suceava, cei care intră în secţiunea taxe şi impozite pot afla că în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 24/2002 privind încasarea prin mijloace electronice a impozitelor şi taxelor locale, aprobată prin Legea nr. 291/2002, autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să asigure implementarea unui sistem electronic de încasare a impozitelor şi taxelor locale.

screencapture-primariasv-ro-portal-suceava-

Sistemul electronic de încasare a impozitelor şi taxelor locale WEB-ETAX poate fi accesat la adresa: www.primsv-de.ro

Când se accesează link-ul respectiv apare informaţia „Veti fi redirectat pe o conexiune securizata… https://primsv-de.ro

Imediat însă pe ecran utilizatorul este înştiinţat că această secţiune nu este sigură şi că datele utilizatorilor pot fi furate, şi se atrage atenţia că pot fi furate parole, mesaje sau date despre cardurile de credit.

„Atacatorii pot încerca să vă fure informațiile de pe primsv-de.ro (de exemplu, parolele, mesajele sau informațiile despre cardurile de credit)”, se arată pe pagina de avertizare.

site primaria sv

„This CA Root certificate is not trusted because it is not in the Trusted Root Certification Authorities store”, arată datele din certificat în care se menţionează că acesta a fost valid doar în perioada 13.06.2015-11.09.2015.(N.B.)


Intră acum și în grupul de