Liderul unei bande de spărgători din Câmpulung Moldovenesc a fost trimis în judecată de procurori


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă 44 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. El a fost arestat preventiv la mijlocul lunii ianuarie, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „tăinuire”  la „furt calificat” în formă continuată, „favorizarea făptuitorului” şi „colectarea, deţinerea, producerea, transportul depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuiau plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.

Potrivit procurorilor, în cursul anilor 2014 şi 2015, Dănuţ Ioan Dariciuc a achiziţionat în mod repetat, cu rea credinţă, diferite aparate electrocasnice, cu preponderenţă aparate TV tip LED, LCD şi SMART, dar și scule de tâmplărie şi scule electrice folosite în construcţii, bijuterii şi alte valori.

perchezitii 10

Bunurile au fost cumpărate de la persoane care au ca ocupaţie constantă furturile din locuinţe de pe raza comunei Pojorâta şi a municipiului Câmpulung Moldovenesc, scopul fiind acela de a le valorifica mai departe sau de a şi le însuşi, deşi cunoştea originea ilicită a acestora.

Dănuţ Ioan Dariciuc este cercetat și pentru favorizarea făptuitorului, iar după cum au arătat procurorii, bărbatul se afla în relații de colaborare pe linie infracţională cu numitul C. C. F., multiplu condamnat pentru infracţiuni de furt şi recidivist, în prezent arestat preventiv tot pentru fapte de furt, de la care cumpăra diverse bunuri.

Bărbatul mai este acuzat și că a determinat iniţial prin corupere, inclusiv prin intermedierea oferirii unor sume de bani care depăşeau cu mult valoarea prejudiciului, recuperat şi restituit în mare parte persoanelor vătămate, şi ulterior şi prin ameninţări, pe numiţii K. I. C. şi P. G. din comuna Sadova pentru a se împăca cu numiţii C. C. F., S. L. şi L. G. M., trimişi în judecată în stare de arest preventiv.

Procurorii au explicat că Dariciuc urmărea în mod expres deturnarea instituţiei împăcării de la scopul ei legal şi căuta să îi ajute pe cei trei inculpați, prin împiedicarea, în acest mod, a tragerii lor la răspundere penală, pentru a fi puşi în libertate şi a putea continua comerţul cu bunuri furate de aceştia.

Mai mult decât atât, cu ocazia unei percheziții domiciliare, la data de 14 ianuarie, polițiștii au găsit șapte pachete de țigări de contrabandă, Dănuţ Ioan Dariciuc producând astfel un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 84 lei. (Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de