Ministerul Transporturilor anunta ca trecerea la ora Europei Orientale nu modifica mersul trenurilor


Intră acum și în grupul de

Începând de duminica – 28 octombrie 2007, în activitatea de transport feroviar se va trece la ora Europei Orientale, ora 4.00 devenind ora 3.00. Potrivit unui comunicat al Biroului de Presa al Guvernului trecerea la ora Europei Orientale nu modifica mersul trenurilor în vigoare. Trenurile de calatori vor pleca din statiile de formare dupa ora oficiala de vara pâna în noaptea de 27 / 28 octombrie ora 4.00, care devine ora 3.00.

În noaptea de 28 / 29 octombrie 2006, când ora 4.00 devine ora 3.00, toate trenurile de calatori care au ora de plecare din statiile de formare dupa ora 4.00, vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.

Trenurile de calatori aflate în circulatie dupa ora 4.00, ora oficiala de vara, vor opri în statiile din parcurs stabilite, unde vor stationa pâna la ora de plecare din orarul în vigoare dupa noua ora a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanta scurta pâna la statia finala îsi vor continua mersul pâna la capat.

Având în vedere ca si în tarile vecine trecerea de la ora de vara la ora Europei Orientale oficiala se face în aceeasi zi de duminica, 28 octombrie 2007, între statiile de frontiera cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria, trenurile vor circula dupa orarele din mersul de tren în vigoare. 


Intră acum și în grupul de