Laborator lingvistic la Colegiul Economic Suceava


Intră acum și în grupul de

La Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava a fost inaugurat un laborator performant destinat studiului limbilor straine. Evenimentul a avut loc în cadrul manifestarilor dedicate  “Zilelor liceului”. Laboratorul este dotat cu “smart board” (tabla desteapta) si casti, conectate la un sistem de tehnica de calcul de ultima ora, lucrul fiind organizat pe echipe.  „Laboratorul a fost dotat printr-un program de granturi pentru dezvoltare scolara, intitulat «Democratie lingvistica», fiind realizat de o echipa de profesori ai liceului, formata din Virginia Bancescu, Irina Maxim, Carmen Nicutariu si Georgeta Dorneanu.
Cu prilejul inaugurarii, ei  au subliniat importanta învatarii limbilor straine ca mijloc de contact cu cultura si civilizatia  europeana, de sporire a interesului pentru asimilarea unor valori autentice si de crestere a competitivitatii pe piata muncii”, a precizat prof. Gina Bancescu.

Proiectul îsi propune, pe lânga ore de curs performante, facilitate de dotarea tehnica a laboratorului, si o serie de activitati de pregatire suplimentara. “Aceste activitati suplimentare vizeaza îmbunatatirea competentelor lingvistice atât pentru micsorarea decalajului,  în cazul elevilor cu cunostinte sub standardul acceptat, cât si pentru pregatirea pentru performanta în cazul elevilor dotati. Se mai preconizeaza înfiintarea unor cercuri de limbi straine care sa capteze interesul elevilor pentru desfasurarea unor evenimente culturale, simularea unor activitati economice în turism, comert si alimentatie publica”, mai mentioneaza prof. Gina Bancescu. 


Intră acum și în grupul de