Liderul PLD sustine ca partidul nu va fuziona prin absorbtie cu PD


Intră acum și în grupul de

Aflat duminica, la Suceava, presedintele PLD, Theodor Stolojan, a declarat ca partidul nu va fuziona prin absorbtie cu PD ci, dupa alegerile europarlamentare PLD va contribui la o constructie politica de unificare a fortelor de centru, centru-dreapta si dreapta care împartasesc valori comune în care curentele ideologice sa-si pastreze identitatea. Theodor Stolojan a evitat sa precizeze structura acestei constructii politice dar a subliniat ca nu se discuta „de dizolvarea PLD într-un alt partid”.

PD ar putea avansa PLD oferta unei fuziuni prin absorbtie, care sa aiba loc eventual în decembrie, PLD luând în calcul, însa, varianta unui pol de centru-dreapta – format daca se adopta uninominalul sustinut de Basescu – din care sa faca parte membrii celor doua formatiuni, dar si “personalitati”.

Democratii iau în calcul continuarea parteneriatului politic initiat cu liberal-democratii printr-o fuziune prin absorbtie, care sa aiba loc eventual chiar în decembrie, dupa alegerile europarlamentare, spun denocratii.

Cât priveste opinia liderilor PLD, acestia avanseaza varianta unui eventual pol de centru-dreapta, care sa fie format, daca, la referendumul din noiembrie, este adoptat votul uninominal “pur”, în doua tururi de scrutin, sustinut de presedintele Traian Basescu. 


Intră acum și în grupul de