Acasă Actualitate Liderul PLD sustine ca partidul nu va fuziona prin absorbtie cu PD

Liderul PLD sustine ca partidul nu va fuziona prin absorbtie cu PD


Intră acum și în grupul de

Aflat duminica, la Suceava, presedintele PLD, Theodor Stolojan, a declarat ca partidul nu va fuziona prin absorbtie cu PD ci, dupa alegerile europarlamentare PLD va contribui la o constructie politica de unificare a fortelor de centru, centru-dreapta si dreapta care împartasesc valori comune în care curentele ideologice sa-si pastreze identitatea. Theodor Stolojan a evitat sa precizeze structura acestei constructii politice dar a subliniat ca nu se discuta „de dizolvarea PLD într-un alt partid”.

PD ar putea avansa PLD oferta unei fuziuni prin absorbtie, care sa aiba loc eventual în decembrie, PLD luând în calcul, însa, varianta unui pol de centru-dreapta – format daca se adopta uninominalul sustinut de Basescu – din care sa faca parte membrii celor doua formatiuni, dar si “personalitati”.



Democratii iau în calcul continuarea parteneriatului politic initiat cu liberal-democratii printr-o fuziune prin absorbtie, care sa aiba loc eventual chiar în decembrie, dupa alegerile europarlamentare, spun denocratii.

Cât priveste opinia liderilor PLD, acestia avanseaza varianta unui eventual pol de centru-dreapta, care sa fie format, daca, la referendumul din noiembrie, este adoptat votul uninominal “pur”, în doua tururi de scrutin, sustinut de presedintele Traian Basescu. 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version