Romania are o „credibilitate stirbita” in Uniunea Europeana din cauza Guvernului „incompetent, abuziv si corupt”


Intră acum și în grupul de

Presedintele PLD, Theodor Stolojan aflat duminica, la Suceava a facut un apel populatiei sa se prezinte la vot în numar mare la alegerile europarlamentare pentru ca România are o „credibilitate stirbita” în Uniunea Europeana din cauza Guvernului „incompetent, abuziv si corupt”. Presedintele PLD a mai spus ca premierul Calin Popescu Tariceanu vrea „sa prosteasca lumea” ca trebuie facuta distinctie în campania pentru alegerea PE între temele europene si cele interne.

Theodor Stolojan a tinut sa precizeze ca România este membru al UE, iar toate problemele României sunt probleme europene si a dat ca exemplu Consiliul de Ministri pe probleme de Justitie din statele membre UE care se va reuni la sfârsitul acestui an si va discuta daca României i se va aplica clauza de salvgardare în justitie. Presedintele PLD a afirmat ca atunci când acestia se vor întruni sa ia o asemenea decizie, vor discuta despre coruptia din România, „despre coruptia din Guvernul Tariceanu, vor discuta despre masurile pe care acest guvern le-a luat împotriva autoritatii DNA, transformând lupta anti-coruptie în lupta anti-justitie”.

Liderul liberal democratilor a mai precizat ca aceste probleme, pe care premierul Tariceanu nu ar dori sa fie discutate în campania electorala pe motiv ca sunt teme interne si nu europene, sunt de fapt teme europene, si a mai adaugat ca o tema europeana este si incompetenta actualului Guvern de a atrage fonduri structurale europene în acest an.


Intră acum și în grupul de