După protestele forestierilor, Romsilva anunţă că preţurile de referinţă pe anul 2016 se determină în condiţii de piaţă


Intră acum și în grupul de

Regia Naţională a Pădurilor Romsilva a anunţat, vineri, că după intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului pentru modificarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase, se poate ca acum preţurile de referinţă să fie determinate în condiţii de piaţă.

miting forestier romsilva (26)

„Ca urmare a intrării în vigoare a Hotărârii Guvernului României nr. 43 din 3 februarie 2016 pentru modificarea şi completarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 924 din 4 noiembrie 2015, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 95/8.02.2016, s-a creat posibilitatea determinării, în condiţii de piaţă, a preţurilor de referinţă pentru anul de producţie 2016, pe specii/grupe de specii, sortimente, grade de accesibilitate şi tehnologii de exploatare, la nivel judeţean, pentru masă lemnoasă pe picior care se recoltează din fondul forestier proprietate publică a statului administrat de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva”, a anunţat RNP într-un comunicat.

 

Astfel, în baza noului act normativ, Directorul General al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva a emis Decizia nr. 45/12.02.2016 pentru modificarea şi completarea Deciziei nr. 691/11.12.2015, decizie care se publică pe pagina web www.rosilva.ro şi se transmite, spre aplicare, direcţiilor silvice şi ocoalelor silvice din structura RNP – Romsilva.

Peste cinci sute de forestieri suceveni au mărșăluit, săptămâna trecută, pe străzile din municipiu, după care și-au strigat nemulțumirile în fața Palatului Administrativ.

 

Protestatarii au venit cu o fanfară, un sicriu și o cruce și au scandat lozinci prin care solicitau demiterea conducerii Romsilva, dar şi că-şi doresc să lucreze în ţară.

Vicepreşedintele Asociaţiei Forestiere Bucovina,Ciprian Muscă, a declarat că protestul a fost organizat pentru ca revendicările depuse la guvern în urma mitingului forestierilor de săptămâna trecută să fie soluţionate.

 

El a spus că Guvernul a anunţat că va face modificări în ceea ce priveşte Regulamentul de valorificare a masei lemnoase şi că forestierii aşteaptă să vadă dacă acestea sunt în acord cu ceea ce s-a stabilit în urma negocierilor.

 

El a cerut şi ca Direcţia Silvică Suceava să anuleze licitaţia de masă lemnoasă care este organizată în condiţiile actualelor reglementări şi să aştepte noile prevederi ale regulamentului.(R.N.B.)


Intră acum și în grupul de