Mai multe transporturi ilegale de lemn depistate de poliţiştii suceveni, fiind confiscat lemn de 70.000 de lei şi aplicate amenzi de 35.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Mai multe transporturi ilegale de lemn au fost depistate de poliţiştii suceveni în ultimele trei zile.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, în întregul judeţ, poliţiştii acţionează zilnic în vederea identificării celor care nu respectă legislaţia în domeniul silvic, iar în doar trei zile, poliţiştii au confiscat aproape 200 m.c. material lemnos transportat fără documente legale.

camion lemne transporturi

 

Astfel, în ultimele trei zile poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Suceava, împreună cu specialişti ai Gărzii Forestiere Suceava, au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 35.000 lei şi au fost confiscaţi 190,32 m.c. material lemnos, în valoare totală de 69.000 lei.

Astfel, vineri seara, la ora 19.45, un echipaj mixt format din poliţişti ai Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini,  şi specialişti ai Gărzii Forestiere Suceava, a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunii Cornu Luncii, autotractorul cu semiremorcă condus de un tânăr de 25 de ani din comuna Slatina, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, echipa de control a constatat faptul că, tânărul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport pentru cantitatea de 50,525 m.c. cherestea răşinoase de esenţă brad şi molid.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 21.000 lei a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Mălini.

Sâmbătă la ora 15.30, o patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama, a oprit pentru control  pe DN 17, pe raza comunei Vama, autoutilitara condusă de un bărbat de 40 de ani din localitate, care transporta material lemnos.

În urma verificării documentelor, poliţiştii au constatat neconcordanţe din punct de vedere cantitativ şi al speciei de material lemnos, între cele consemnate în documente şi cel transportat.

Astfel, autoutilitara a fost condusă la un depozit silvic, ocazie cu care, în urma inventarierii specialiştii silvici au  stabilit faptul că, bărbatul transporta 17,11 m.c. materialul lemnos şi nu cât era consemnat în avizul de însoţire.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto, conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de circa 5.000 lei a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Vama.

busteni caruta (3)

O patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata, împreună cu un echipaj de jandarmi şi  un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, a oprit pentru control, vineri, la ora 14, pe raza comunei Zvoriştea în apropierea pădurii „Baranca”, două căruţe încărcate cu material lemnos şi conduse de un bărbat de  37 de ani  şi unul de 40 de ani, ambii din comuna  Şerbăuţi.

În urma verificărilor, echipa de control a constatat faptul că, cei doi bărbaţi nu deţin documente legale de provenienţă şi transport   a materialului lemnos.

Astfel, în urma inventarierii, s-a stabilit faptul că, bărbatul de 37 de ani transportă fără drept cantitatea de 1,403 m.c. lemn de foc, iar bărbatul de  40 de ani  cantitatea de 2,083 m.c. lemn de foc.

Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii nr.170/2010, iar materialul lemnos în valoare de circa 1.000 lei a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Adâncata.(N.B.)


Intră acum și în grupul de