Bătrân din comuna Arbore găsit fără suflare de pompieri


Intră acum și în grupul de

Un bătrân de 92 de ani, din satul Bodnăreni din comuna Arbore, a fost găsit fără suflare de pompierii chemați să stingă un incendiu izbucnit la gospodăria acestuia.

pensiune incendiu pompieri noaptea (5)

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată, în jurul orei 21, pompierii militari de la Garda de Intervenţie Solca, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Arbore au intervenit cu trei autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinţa lui B.N., din satul Bodnăreni, comuna Arbore.

„La sosirea echipajelor profesioniste, ardeau mocnit obiecte de mobilier şi materiale textile dintr-o cameră, cu degajări mari de fum şi gaze toxice, iar proprietarul, în vârstă de 92 de ani, a fost evacuat de către pompierii voluntari. Din nefericire, acesta era decedat”, a declarat plt. adj. Alin Găleată.

El a precizat că incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza efectului termic generat de soba cu acumulare de căldură nesupravegheată.

„Se pare că proprietarul, în timp ce dormea în patul poziţionat lângă sobă, s-a mişcat, iar un capăt de plapumă a ajuns pe plita încinsă, provocând incendiul care a ars mocnit şi cu degajări mari de monoxid de carbon”, a mai spus Găleată.

În urma incendiului s-au făcut scrum un pat şi lenjeria de pe acesta şi s-au degradat pereţii şi tavanul dormitorului, precum şi bunuri casnice. (Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de