S-au cerut 15 milioane de euro de la bugetul local pentru parcare subterană la catedrala din municipiu


Intră acum și în grupul de

catedrala (9)Unităţile de cult din municipiul Suceava vor primi în acest an de la bugetul local 4,4 milioane de lei (1 milion de euro), cu zece la sută mai mult decât în 2015, când au primit 3,9 milioane de lei, a declarat, miercuri, primarul Ion Lungu.

El a arătat într-o conferință de presă că cererile unităţilor de cult pentru finanţare din partea municipalităţii în 2016 au fost de 20 de milioane de euro, din care 15 milioane de euro pentru construcţia unei parcări subterane pentru catedrala ortodoxă din municipiu.

Lungu a spus că această cerere nu poate fi susţinută pentru că Primăria nu poate asigura finanţare pentru astfel de investiţii.

Primarul a precizat că în acest an vor primi fonduri din partea municipalităţii 40 de unităţi de cult, din care 500.000 de lei pentru lucrările de refacere a sediului Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor care a ars anul trecut într-un incendiu, alţi 500.000 de lei pentru pregătirea proiectelor privind pictura interioară a catedralei ortodoxe şi tot 500.000 de lei pentru şcoala creştină Filadefia. (R.N.B.)


Intră acum și în grupul de