Mai mulţi tineri din Fălticeni şi Iaşi care au sechestrat un tânăr din Fălticeni şi tâlhărit un altul, reţinuţi


Intră acum și în grupul de

Cinci tineri din municipiile Fălticeni şi Iaşi au fost depistaţi de poliţiştii suceveni ca fiind autorii unei tâlhării comise la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut după ce înainte au sechestrat un tânăr de 21 de ani, patru dintre ei fiind reţinuţi, iar al cincilea, fiind minor, a fost plasat sub control judiciar.

talharie sechestrat

Poliţia Judeţeană Suceava anunţă că peste 20 de poliţişti au desfăşurat activităţi investigative în ultimele 24 de ore pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a unor persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de tâlhărie calificată, fapte comise în ultimele două luni.

Astfel, în 26 decembrie 2015, un tânăr de 31 ani, din municipiul Fălticeni, a sesizat Poliţia Municipiului Fălticeni că în timp ce se afla pe strada Pleşeşti Gane şi se deplasa spre domiciliu a fost acostat de mai mulţi tineri necunoscuţi, care  l-au lovit şi când a ajuns la domiciliu a constatat că i-a dispărut un telefon mobil şi suma de 470 lei.

În urma investigaţiilor şi cercetărilor complexe poliţiştii au stabilit că persoanele bănuite de comiterea faptei sunt cinci tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, din municipiile Fălticeni şi Iaşi.

 

În urma probatoriului s-a stabilit că în 26 decembrie 2015  tânărul din Fălticeni a fost agresat de cei cinci tineri, iar unul dintre aceştia, profitând de faptul că în urma loviturilor primite victima se afla în imposibilitatea de a se apăra, i-a luat dintr-un buzunar suma de 450 lei şi telefonul mobil.

De asemenea din cercetări a rezultat faptul că doi dintre agresori, anterior comiterii infracţiunii de tâlhărie, prin acte materiale de lovire l-au constrâns pe un alt tânăr de 21 ani, din municipiul Fălticeni, să urce într-un autoturism, unde a fost ţinut împotriva voinţei sale şi ameninţat cu acte de violenţă.

În baza probatoriului administrat s-a dispus reţinerea  pe o durată de 24 ore a patru dintre agresori, un minor urmând a fi expertizată pentru stabilirea discernământului.(R.N.B.)


Intră acum și în grupul de