Gospodării din Vatra Dornei și Mănăstirea Humorului cuprise de flăcări din cauza unor cabluri electrice defecte


Intră acum și în grupul de

Două gospodării din Vatra Dornei și Mănăstirea Humorului au fost cuprinse de flăcări, în cursul zilei de miercuri, 17 februarie, din cauza unor cabluri electrice defecte.

incendiu pompieri (7)

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, primul incendiu a fost anunțat în Vatra Dornei, la ora 7:10, trei autospeciale intervenind pentru stingerea flăcărilor.

În momentul în care salvatorii au ajuns la gospodăria afectată de incendiu, ardea o bucătărie de vară şi exista pericolul de propagare la construcţiile învecinate, aflate în imediata apropiere.

În urma intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost lichidat în aproximativ o oră, pagubele fiind diminuate.

Găleată a precizat că au ars obiecte de mobilier şi aparatură electrocasnică, iar bucătăria de vară a ars parţial, în proporţie de 30%.

De asemenea, s-au degradat pereţii construcţiei pe 20 de metri pătraţi şi circa cinci metri pătraţi din acoperiş.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect”, a declarat plt.adj. Alin Găleată.

Tot din cauza unui cablu electric defect sau neizolat corespunzător, în jurul orei 21:50 a fost anunțat un incendiu în localitatea Mănăstirea Humorului, la fața locului fiind trimise patru autospeciale de intervenție.

„La sosirea echipajelor, ardea o construcţie corp comun, din lemn, cu învelitoare din ţiglă, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi la gospodăriile învecinate”, a spus plt. adj. Alin Găleată.

El a precizat că incendiul a fost lichidat după miezul nopții, iar flăcările au distrus adăpostul de animale, şura şi magazia de lemne pe o suprafaţă de aproximativ 180 de metri pătraţi.

Totodată, flăcările au degradat un tocător de furaje cu motor, un frigider, un aragaz şi alte bunuri din gospodărie.

În urma celor două incendii nu s-au înregsitrat victime, iar pompierii militari au salvat casele învecinate. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de